Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Utrzymanie ruchu
Polecane artykuły
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Doskonalenie w DNA browaru
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
WEBINARIUM BMP: Nowoczesne Przetwórstwo Spożywcze. Spotkanie Cukrowników, 10 czerwca 2024
Polecane artykuły
PROGRAM
ZAPOWIEDŹ
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XVIII Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej
XXI Jesienne Spotkanie Browarników
Kongres Efektywność Energetyczna w Przemyśle Spożywczym
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Nowa hala i nowoczesna linia do produkcji dżemów Herbapolu-Lublin w...
Kampania Safe2Eat 2024: zwiększenie znaczenia konsumentów w całej...
Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?
Coca-Cola wyłania najlepszego barmana w Polsce – Kinley Mixology...
Arkadiusz Kiliński o efektywnej gospodarce energią w zakładzie...
XVI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
XVI Konferencja...
Trwa XVI konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
XVI Konferencja...
XVI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym -...
XVI Konferencja...
Stoiska wystawców na Konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle...
XVI Konferencja...
Dziękujemy gospodarzowi honorowemu - BAHLSEN POLSKA Sp. z o.o. Sp. k.
Z czasopisma Kierunek Spożywczy
28 lutego 2024
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA PRODUKCJA I KONSUMPCJA
Przetwórstwo żywności generuje ogromne ilości odpadów, powodując zanieczyszczenie gleby, wody i powietrza. Zmienić może to model gospodarki o obiegu zamkniętym z gruntowną modyfikacją systemów produkcyjnych,...
Zobacz więcej...
04 grudnia 2023
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do konkurencji?
Większość produktów na rynku jest w dużym stopniu podobna do tego, co proponuje konkurencja. Jak wyróżnić się w takiej sytuacji?
Zobacz więcej...
16 października 2023
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Drożdże istotnie wpływają na procesy fermentacyjne, a także na charakter produkowanych piw. W ostatnich latach wzrosło zainteresowanie selekcją i udoskonalaniem drożdży, choćby ze względu na wzrastające trendy wydajniejszego...
Zobacz więcej...
Koniecznie przeczytaj
Wysokiej klasy urządzenia kontrolno-pomiarowe do pracy ..
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA PRODUKCJA..
Rynek spożywczy
Polskie rolnictwo potrzebuje inwestycji infrastrukturalnych
Rynek makaronów w Polsce wart jest około 800 mln zł
W obronie polskich jabłek. Apel Związku Sadowników RP
Już jutro Europejskie Forum Rolnicze! Minister Rolnictwa na spotkaniu z rolnikami
Wycofywane są jaja z chowu klatkowego. Już co trzecia paczka pochodzi z chowów alternatywnych
Czytaj więcej...
Mleczarstwo
Serek z krówką Rolmlecz ma już 50 lat!
Mlekpol wyróżniony w konkursie Stena Circular Economy Award – Lider Gospodarki Obiegu Zamkniętego
Pracownicy Mlekpolu z medalami honorowymi „Zasłużony dla Eksportu”
Prezes Mlekovity apeluje o zlikwidowanie Funduszu Ochrony Rolnictwa
Jakie urządzenia wykorzystuje się w produkcji spożywczej?
Czytaj więcej...
Przetwórstwo i napoje
Nowa hala i nowoczesna linia do produkcji dżemów Herbapolu-Lublin w oddziale w Lubawie
Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?
Coca-Cola wyłania najlepszego barmana w Polsce – Kinley Mixology Club wraca w nowej odsłonie
Przygotowania do systemu kaucyjnego idą pełną parą. Przyszli operatorzy przeciwni zmianie daty
Jakie urządzenia wykorzystuje się w produkcji spożywczej?
Czytaj więcej...
XX Jesienne Spotkanie Browarników
19 września 2023
Wystawa piwa
Jednym z elementów, które wpisały się w program Jesiennych Spotkań Browarników, organizowanych przez firmę BMP, jest wystawa piw zgłoszonych przez polskie browary. Wystawie towarzyszy oczywiście degustacja.
Zobacz więcej...
19 września 2023
O produkcji piwa po raz 20.
18-20 września w Hotelu Gołębiewski w Wiśle odbywa się jubileuszowa XX edycja Jesiennego Spotkania Browarników. W czasie 3 dni spotkań uczestnicy będą mieli okazję wymienić się doświadczeniami, porozmawiać o wyzwaniach, z...
Zobacz więcej...
19 września 2023
Jesienne Spotkanie Browarników w Wiśle [GALERIA ZDJĘĆ]
Poniżej znajdą Państwo galerię zdjęć z XX Jesiennego Spotkania Browarników, które odbywa się 18-20 września w Wiśle.
Zobacz więcej...
Trendy żywnościowe
10 maja 2024
Innowacyjne podejście do diety ketogenicznej
W dzisiejszych czasach dbanie o zdrowie i kondycję fizyczną stało się nie tylko modą, ale i koniecznością. Wśród licznych trendów żywieniowych, jeden z nich wybija się na prowadzenie - dieta keto. Ograniczenie...
Zobacz więcej...
08 maja 2024
Orzeźwiające smaki w letniej ofercie Costa Coffee
Nie ma nic bardziej orzeźwiającego w upalne dni niż mrożone kawy, zimne napoje owocowe i świeżo wyciskane soki. Dlatego tych pozycji nie mogło zabraknąć w letniej odsłonie oferty Costa Coffee. Królują w niej Refreshery i świeżo...
Zobacz więcej...
06 maja 2024
Europejczycy ograniczają spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg....
Zobacz więcej...
Nowości na rynku
Kultowe M&M’s® teraz dostępne w wersji mini!
Wiosenne nowości WSP „Społem”
Nowości od HARIBO
Owocowa moc zdrowia. Sekrety suszonych owoców SO SOFT Natura od HELIO
Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
Czytaj więcej...
Kulinaria
Majówka od kuchni – jak smacznie i ekonomicznie zaplanować wolny czas
Włoska inspiracja na wiosenny obiad
24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
Równowaga smaku i zdrowia – jak osiągnąć balans między przyjemnością a zdrową bazą żywieniową?
Odkryj magię posiłków przygotowywanych na świeżym powietrzu
Czytaj więcej...
Ekologia
5. dobrych praktyk Grupy Ferrero wyróżnionych w Raporcie FOB
Produkcja cukru Diamant zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju
Techniki genomowe mogą zmienić europejskie rolnictwo. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi
Cztery praktyki Kompanii Piwowarskiej w raporcie Forum Odpowiedzialnego Biznesu
Fabryka PepsiCo: obiekt ma najlepszy projekt instalacji HVAC w Polsce
Czytaj więcej...
Alkohole
10 maja 2024
Coca-Cola wyłania najlepszego barmana w Polsce – Kinley Mixology Club wraca w nowej odsłonie
Właśnie wystartowała IV edycja flagowego programu Kinley, stworzonego przez system firm Coca-Cola. Jego celem jest promowanie sztuki tworzenia koktajli i moktajli, szczególnie tych na bazie produktów marki. Na pasjonatów...
Zobacz więcej...
07 maja 2024
Debiut zwycięskiego piwa w nowej edycji „Niech Świat Pozna Twoje Piwo” w ofercie Lidl Polska
Po ogłoszeniu wyników czwartej odsłony konkursu dla domowych piwowarów „Niech Świat Pozna Twoje Piwo”, zorganizowanego przez Lidl Polska oraz Browar PINTA, przyszedł czas, by zanurzyć się w smakowych doznaniach...
Zobacz więcej...
07 maja 2024
Łap chwile. Lech z nowym spotem
Rusza kolejny etap kampanii piwa Lech w ramach nowej platformy komunikacyjnej marki. Głównym elementem jest spot zachęcający do łapania chwil, którego premiera ma miejsce 6 maja.
Zobacz więcej...
Bezpieczny produkt
Kampania Safe2Eat 2024: zwiększenie znaczenia konsumentów w całej Europie
Jakie urządzenia wykorzystuje się w produkcji spożywczej?
Optymalizacja procesów dzięki precyzyjnym pomiarom poziomu i ciśnienia
Prostszy pomiar dzięki specjalistycznej sondzie Micropilot FMR63B
Konsumenci podczas zakupów zwracają uwagę na rodzaj miodu
Czytaj więcej...
Woda i ścieki
Producenci wód butelkowanych apelują o szybkie wdrożenie systemu depozytowego. 90 proc. Polaków popiera...
Projekt BEST Gdańskiej Fundacji Wody
Znaleźć sposób na wodę i ścieki w przemyśle spożywczym
50% redukcji zużycia wody w browarze Fredericia w Danii dzięki inwestycji Grupy Carlsberg
Od piątku wrocławianie będą mogli łapać deszczówkę z miejskim dofinansowaniem. Miasto uruchamia...
Czytaj więcej...
Utrzymanie ruchu
Nowa hala i nowoczesna linia do produkcji dżemów Herbapolu-Lublin w oddziale w Lubawie
Koniec linii pilotażowych w dotacjach FENG? Znamy nowe wytyczne PARP i NCBR
O 200% wzrosła wydajność ważenia w zakładzie Wierzejki dzięki naważarce Ishida
Fabryka Danone w Bieruniu z nagrodą Lean Diamonds Awards.
Innowacyjny krok
Czytaj więcej...
XIX Jesienne Spotkanie Browarników
27 września 2022
Na Jesiennym Spotkaniu Browarników
Ponad 270 wzięło udział w XIX Jesiennym Spotkaniu Browarników – jednej z największych konferencji naukowo-technicznych dla branży piwowarskiej w Polsce.
Zobacz więcej...
27 września 2022
Warsztaty na początek Jesiennego Spotkania Browarników
“Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji” – szkolenie piwowarskie o takim tytule zostało zorganizowane w przeddzień konferencji Jesienne Spotkanie Browarników.
Zobacz więcej...
20 września 2022
Poznaj wystawców i zbieraj naklejki
Dlaczego warto odwiedzić stoiska? Dla osób, które wezmą udział w rywalizacji czekają ciekawe nagrody.
Zobacz więcej...
Reklama
Top
Ostatnie
Najczęściej komentowane
Światowy Dzień Wody - Przeciwdziałanie suszy jest dla Polaków jednym z priorytetów
Prezentacje
Produkty kształtujące przyszłość - znamy datę Targów Packaging Innovations
Desperados poszerza imprezowe portfolio
Nagroda dla Almette w kategorii Serek kanapkowy!
W obronie polskich jabłek. Apel Związku Sadowników RP
Nowa hala i nowoczesna linia do produkcji dżemów Herbapolu-Lublin w oddziale w Lubawie
Innowacyjne podejście do diety ketogenicznej
Kampania Safe2Eat 2024: zwiększenie znaczenia konsumentów w całej Europie
Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?
Coca-Cola wyłania najlepszego barmana w Polsce – Kinley Mixology Club wraca w nowej odsłonie
Żywiec Zdrój ogłasza nowe zobowiązanie środowiskowe w celu ochrony zasobów wodnych
Większość Polaków w majówkę kupi piwo. Wyda na to nawet połowę budżetu
Najnowszy numer
Zamów numer
Zobacz numer
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ