Partner serwisu
Zarejestruj się na SzTF 2024
Nauka o piwie
Jakie urządzenia wykorzystuje się w produkcji spożywczej?
Mlekpol wyróżniony w konkursie Stena Circular Economy Award –...
Pracownicy Mlekpolu z medalami honorowymi „Zasłużony dla...
XVI Konferencja...
Trwa XVI konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
XVI Konferencja...
XVI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym -...
XVI Konferencja...
Stoiska wystawców na Konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle...
XVI Konferencja...
Dziękujemy gospodarzowi honorowemu - BAHLSEN POLSKA Sp. z o.o. Sp. k.
28 lutego 2024
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA PRODUKCJA I KONSUMPCJA
Przetwórstwo żywności generuje ogromne ilości odpadów, powodując zanieczyszczenie gleby, wody i powietrza. Zmienić może to model gospodarki o obiegu zamkniętym z gruntowną modyfikacją systemów produkcyjnych,...
04 grudnia 2023
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do konkurencji?
Większość produktów na rynku jest w dużym stopniu podobna do tego, co proponuje konkurencja. Jak wyróżnić się w takiej sytuacji?
16 października 2023
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Drożdże istotnie wpływają na procesy fermentacyjne, a także na charakter produkowanych piw. W ostatnich latach wzrosło zainteresowanie selekcją i udoskonalaniem drożdży, choćby ze względu na wzrastające trendy wydajniejszego...

XX Jesienne Spotkanie Browarników

19 września 2023
Wystawa piwa
Jednym z elementów, które wpisały się w program Jesiennych Spotkań Browarników, organizowanych przez firmę BMP, jest wystawa piw zgłoszonych przez polskie browary. Wystawie towarzyszy oczywiście degustacja.
19 września 2023
O produkcji piwa po raz 20.
18-20 września w Hotelu Gołębiewski w Wiśle odbywa się jubileuszowa XX edycja Jesiennego Spotkania Browarników. W czasie 3 dni spotkań uczestnicy będą mieli okazję wymienić się doświadczeniami, porozmawiać o wyzwaniach, z...
19 września 2023
Jesienne Spotkanie Browarników w Wiśle [GALERIA ZDJĘĆ]
Poniżej znajdą Państwo galerię zdjęć z XX Jesiennego Spotkania Browarników, które odbywa się 18-20 września w Wiśle.
24 kwietnia 2024
Idealny przepis na majówkę...
Jest pyszny, orzeźwiający i co ważne - łatwy do przygotowania, do tego idealnie komponuje się z przekąskami, sałatkami czy pizzą. Spritzer lub szprycer, jak określa go wielu, to nic innego, jak połączenie wina i wody. Legendy głoszą,...
24 kwietnia 2024
Śniadaniowe inspiracje z Majonezem Kieleckim w roli głównej
24 kwietnia obchodzimy Europejski Dzień Śniadania, który ma przypominać nam o tym, jak ważny jest to posiłek. Hasłem tego święta, ustanowionego w 2012 r. jest „Znajdź czas na śniadanie”. Jednak, żeby to, co jemy po...
24 kwietnia 2024
Pora na owocowe orzeźwienie. Naturalne syropy z miodem
Tłoczony z owoców sok z dodatkiem miodu zamienia się w  pyszny, pełen rześkiej słodyczy syrop. I choć jest to popularny dodatek do napojów czy deserów, to soki z Manufaktury Rodziny Sadowskich zaskakują wyjątkowym...
26 kwietnia 2024
Nauka o piwie
Krakowska Szkoła Browarnicza to placówka edukacyjno-badawcza skupiająca się na promowaniu wiedzy oraz innowacji w dziedzinie słodownictwa i browarnictwa. To most łączący teorię z praktyką, akademię z przemysłem.
18 kwietnia 2024
Zarejestruj się na SzTF 2024
Na stronie SzTF - agenda możesz już sprawdzić bardzo ciekawy program Szkoły Technologii Fermentacji 2024! Ta wyjątkowa konferencja piwowarska na najwyższym poziomie merytorycznym odbędzie się w dniach 8-10 maja 2024.
25 kwietnia 2024
Hardmade łamie stereotypy z pomocą nowej platformy oraz brand heroski
Hardmade, marka piwa Kompanii Piwowarskiej, przechodzi szereg rewolucyjnych zmian. 19 kwietnia br. wystartowała nowa platforma kreatywna, wprowadzając brand heroskę – Mrs. Hardmade.
27 września 2022
Na Jesiennym Spotkaniu Browarników
Ponad 270 wzięło udział w XIX Jesiennym Spotkaniu Browarników – jednej z największych konferencji naukowo-technicznych dla branży piwowarskiej w Polsce.
27 września 2022
Warsztaty na początek Jesiennego Spotkania Browarników
“Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji” – szkolenie piwowarskie o takim tytule zostało zorganizowane w przeddzień konferencji Jesienne Spotkanie Browarników.
20 września 2022
Poznaj wystawców i zbieraj naklejki
Dlaczego warto odwiedzić stoiska? Dla osób, które wezmą udział w rywalizacji czekają ciekawe nagrody.

Reklama

Najnowszy numer

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ